Over Cow Coach
“Gedurende mijn 9-jarige loopbaan als dierenarts en onderzoeker kwam ik dagelijks in aanraking met technologie & data op melkveebedrijven. Al snel was ik ervan overtuigd dat “precisieveeteelt” een groot verschil zou kunnen maken voor de landbouwer, en dat technologie zou kunnen bijdragen aan een efficiëntere en duurzamere productie.
Helaas merkte ik ook dat deze voordelen niet altijd in de praktijk gezien worden. Dure investeringen -zoals melkrobots en automatisering- leiden niet altijd tot de gewenste resultaten, en het potentieel van de verzamelde data blijft vaak onderbenut. Ik voelde dat er nood was aan meer onafhankelijke, wetenschappelijk onderbouwde ondersteuning, met een focus op de noden van de veehouder.
Daarom richtte ik in 2019 het adviesbureau Cow Coach op. Met simpele ingrepen kunnen we vaak een grote efficiëntiewinst boeken op bedrijven. Een betere robotbenutting, gezondere dieren, minder uitval en tijdsverlies, … Samen streven we naar het doel dat jij voor ogen hebt!”
Het gezicht achter Cow Coach
Kristine Piccart
Waarvoor staat Cow Coach?
Technologie & data laten renderen voor boer & koe. Om dit te bereiken, hanteren we de volgende principes:
Continue verbetering
Met kleine aanpassingen kunnen we veel bereiken. Daarom hanteren we in onze begeleidingstrajecten een stapsgewijze aanpak met snelle terugkoppeling naar de klant volgens het PDCA-proces (“plan-do-check-act”).
Coöperatie & co-creatie
Wij hechten veel belang aan een goede samenwerking met alle betrokken partijen in de keten (veehouders, leveranciers, adviseurs, dierenartsen, afnemers, …). We zoeken naar een win-win situatie.
Coachende rol
In onze lange-termijnbegeleiding leggen we de steeds de nadruk op het “coachende” aspect. Wij reiken onze klant de handvaten om zelf nieuwe oplossingen, strategieën en werkprocessen te verwezenlijken.
Onze publicaties
LandbouwLeven
Omschakelen naar melkrobots: goed begonnen, is half gewonnen
Als de oude melkstal aan vernieuwing toe is, overwegen veel melkveehouders om te investeren in melkrobots. Automatisch melken zorgt immers voor meer flexibiliteit, minder lichamelijke belasting en meer melk per koe. Dat is althans het doel dat velen voor ogen hebben. Maar hoe kan je de stal, de koeien en jezelf zo goed mogelijk voorbereiden om er effectief een succesverhaal van te maken?