Meteen naar de inhoud

Aanbod van diensten

Cow Coach is een onafhankelijk adviesbureau voor melkveehouders. Wij helpen je graag op weg om het maximale uit je melkrobot en bijhorende sensoren te halen. Cow Coach biedt specifieke diensten aan voor melkveehouders, toeleveranciers, dierenartsen en andere erfbetreders.
Bedrijfsbegeleiding

Opstartbegeleiding

Maak je binnenkort de overstap naar automatisch melken? Dan moet je belangrijke keuzes maken die de toekomstige koers van het bedrijf bepalen. Je kan er maar beter goed voorbereid aan beginnen.

De opstartbegeleiding omvat 2 adviesgesprekken van +/- 90 min waarbij het volgende besproken wordt:

Bedrijfsbezoek uiergezondheid

Zit je met een hoog of schommelend tankmelkcelgetal? Moet je te veel koeien behandelen voor uierontstekingen? 

Tijdens het bedrijfsbezoek worden de volgende aspecten onder de loep genomen:

Na het bedrijfsbezoek wordt een actieplan opgesteld met werkbare preventie- en controlemaatregelen. Dit kan in overleg met de bedrijfsdierenarts gebeuren.

Doorlichting melkrobot

De melkrobotsoftware bevat enorm veel waardevolle data, die zoveel dieper gaat dan het aantal melkingen of liters per koe. Maar als bedrijfsleider heb je al zoveel aan je hoofd. Je hebt misschien niet altijd de tijd of kennis om deze gegevens verder te gaan analyseren.

Extern advies van een onafhankelijke partij kan helpen om nieuwe inzichten te genereren en bedrijfsblindheid tegen te gaan.

Waarom een doorlichting van je melkrobot(s)?

Wetenschappelijke ondersteuning

Presentaties & opleidingen

Wij delen onze kennis graag. Cow Coach geeft presentaties, workshops en opleidingen rond het thema robotmelken, sensoren, diergezondheid, en innovatie in de (melk)veehouderij.

De beoogde doelgroepen zijn meestal veehouders, dierenartsen, erfbetreders en studenten. Cow Coach voorziet ook technische opleidingen aan bedrijven die willen investeren in de bijscholing van hun personeel.

Hier kan je een overzicht vinden van de voorbije presentaties. 

Project management

Cow Coach gaat ook partnerschappen aan met derden (onderzoeksinstellingen, toeleveranciers, maakindustrie …) bij het uitwerken van onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten m.b.t. innovatie in de veehouderij. We hebben uitgebreide ervaring in het uitwerken en indienen van projectvoorstellen, evenals het managen van projecten op lokaal en Europees niveau.

Zit je misschien te broeden op een goed idee, maar weet je niet welke subsidiekanalen je kan aanspreken? Geef gerust een seintje.

Onderzoek

Wilt u meer inzicht krijgen in de noden en behoeften van uw klanten? Of wilt u een wetenschappelijk onderzoek opzetten rond precisieveeteelt? 

In het kader van onderzoek & productontwikkeling biedt Cow Coach de volgende diensten aan:

NL

Wil je graag op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes over robotmelken, sensoren & andere innovaties? Schrijf je dan nu in, en ontvang ieder kwartaal de Cow Coach nieuwsbrief.