WEBINAR REEKS "Robotmelken: Omschakeling vraagt bijzondere aandacht"

In deze webinar reeks buigen we ons over een aantal aspecten die het toekomstige succes van een robotbedrijf kunnen bepalen. We laten enkele nationale en internationale specialisten aan het woord over het ontwerp van de stal, de klauwgezondheid van de veestapel, de combinatie met beweiden en data-management.

Elke webinar duurt 60 minuten en je krijgt ruim de kans om vragen te stellen via chat. De webinars zijn gratis en je hebt geen speciale software nodig om te kunnen deelnemen, alleen een goede internetverbinding.

Robotmelken & beweiding  – Pieter Van Rumst (Obs’herbe)

Weidegang en robotmelken kunnen perfect samengaan, maar hoe organiseer je dit? Is een weidepoort absoluut noodzakelijk? Moet je altijd water op de weide voorzien, of beter niet? In deze webinar zal beweidingsadviseur Pieter Van Rumst zich buigen over een aantal praktische aspecten rond beweiden op robotbedrijven. 

  • Wanneer: vrijdag 15 januari van 12:00 tot 13:00
  • Taal: Nederlands
cow feet

Klauwgezondheid in Vlaanderen en preventie van Mortellaro – Béke Nivelle & Evi Canniere (Inagro)

Een uitstekende klauwgezondheid is essentieel voor een goede loop op de robot. In deze dubbelpresentatie maakt Béke Nivelle de resultaten bekend van haar onderzoek over klauwproblemen in Vlaanderen (wat resulteerde in deze praktijkgids), terwijl Evi Canniere (Inagro) een protocol aanreikt voor de preventie van Mortellaro.

  • Wanneer: donderdag 21 januari van 12:00 tot 13:00
  • Taal: Nederlands 

Arbeidsefficiëntie in melkrobotstallen – Jouni Pitkäranta (4dBarn)

Het ontwerp van de stal heeft een grote impact op het koeverkeer en de robotefficiëntie. Jouni Pitkäranta van het Finse adviesbureau 4dBarn heeft reeds 800 stallen ontworpen, waarvan de helft met melkrobots. In deze webinar demonstreert hij hoe een goed stalontwerp de arbeidsefficiëntie kan verbeteren en het aantal ophaalkoeien tot een minimum beperkt.

  • Wanneer: dinsdag 2 februari van 12:00 tot 13:00
  • Taal: Engels

Het gebruik van technologie en data op melkveebedrijven – Dr. Jeffrey Bewley (Holstein Association USA / Western Kentucky University)

Op melkrobotbedrijven worden enorm veel gegevens verzameld over de gezondheid en productie van de koeien. Maar worden al die cijfers ook effectief benut? Dr. Jeffrey Bewley (Holstein Association USA / Western Kentucky University) doet al jarenlang onderzoek naar de toepasbaarheid en economische meerwaarde van sensoren op melkveebedrijven. 

  • Wanneer: dinsdag 9 februari van 14:00 tot 15:00
  • Taal: Engels